Українців із поїзда Київ-Москва відправили на обсервацію – МВС

Читать на русском
Українців, які їхали в поїзді Київ-Москва, залишили на обсервацію в російському Брянську. Причина – висока температура в громадянки Китаю, яка їхала з ними в одному вагоні.

У російському Брянську помістили на обсервацію пасажирів поїзду, що їхали в одному вагоні з громадянкою Китаю з високою температурою. Серед них були і громадяни України.

Про це повідомили в пресслужбі МВС України в п'ятницю, 21 лютого.

Як повідомлялося, громадянку Китаю з високою температурою виявили російські митники на залізничній станції Суземка (Росія). Жінка їхала поїздом Київ-Москва.

Щоб виключити підозри на коронавірус, її зняли з потяга і відвезли в інфекційну лікарню, а інших пасажирів з її вагона забрали на обсервацію.

Дипломати розповіли про українку з собакою, яка залишилася в КитаїУкраїнка Анастасія Зінченко залишилася разом із собакою в місті Ухань, оскільки не змогла оформити необхідний пакет документів на свого вихованця.

За даними МВС, серед них було 13 громадян України.

«За наявною інформацією, вагон з іншими пасажирами, які в ньому перебували, зараз в обсервації, проте невідомо, де саме. Відзначимо, що у вагоні під час контролю, крім громадянки Китаю, перебував ще 21 пасажир, серед них 13 громадян України, у тому числі 2 провідники, 6 громадян РФ і по одному громадянинові з Узбекистану і Канади», – розповіли в пресслужбі.

Зараз ДПСУ, МЗС, МОЗ та Міністерство інфраструктури з'ясовують усі подробиці цієї ситуації, а також намагаються з'ясувати точне місцезнаходження українців, які їхали в поїзді Київ-Москва.

Раніше в «Укрзалізниці» заявили, що поїзд повернуть до України з виконанням усіх санітарних норм. Заходи безпеки через можливе зараження вірусом застосують і до бригади поїзду.

Інформацію про зняття з поїзда громадянки Китаю прокоментував прем'єр-міністр Олексій Гончарук на засіданні Ради.

Усього з початку епідемії в Китаї коронавірусом заразилися майже 75,5 тисяч осіб, а померли – близько 2 300.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: