Дипломати розповіли про українку з собакою, яка залишилася в Китаї

Читать на русском
Українка Анастасія Зінченко залишилася разом із собакою в місті Ухань, оскільки не змогла оформити необхідний пакет документів на свого вихованця.
Фото: Instagram/nastyazinchenko

Українка Анастасія Зінченко залишилася разом із собакою в місті Ухань, оскільки не змогла оформити необхідний пакет документів на свого вихованця.

Про це повідомило посольство України в Китаї у Facebook.

«Посольство кілька разів зверталося до держорганів Китаю і просило надати Анастасії можливість вилетіти з Уханя разом з її собакою. Однак у зв'язку з безпрецедентними карантинними заходами китайська влада не надала згоди на евакуацію домашньої тварини», – наголошується в повідомленні.

У посольстві зазначили, що спочатку в дівчини не було необхідних документів на собаку з ветклініки, тому українці запропонували залишити шпіца в готелі для тварин, а самій евакуюватися, але дівчина відмовилася.

Пізніше Анастасія надала необхідні папери. Однак сертифікат здоров'я собаки, який був потрібний, виявився виданим не в Ухані. З цієї причини забирати її зі шпіцом не стали.

У дипустанові запевнили, що продовжать підтримувати дівчину й інших українців, які перебувають у провінції Хубей.

Евакуація українців із Китаю: чи варто панікувати20 лютого в Україну прилетів літак з евакуйованими українцями та іноземцями з епіцентру спалаху коронавірусу – міста Ухань у Китаї.

Анастасія Зінченко живе в Китаї три роки. Вона працювала хореографом, учителем у балетній школі і викладачем англійської мови в дитячому садку.

Раніше дівчина розповіла в Instagram, чому відмовилася від евакуації та про те, що президент Володимир Зеленський пообіцяв знайти спосіб повернути її додому.

Нагадаємо, 20 лютого, з Уханя до України повернулися 45 українців та 27 іноземців. Вони прибули до медичного закладу «Нові Санжари» в Полтавській області.

Також стало відомо, що міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька приєднається до евакуйованих українців, які після повернення до України, перебуватимуть в обсервації протягом двох тижнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: