Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв привезти з китайського міста Ухань, де виявили спалах коронавірусу, всіх громадян України

18 лютого 2020 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв привезти з китайського міста Ухань, де виявили спалах коронавірусу, всіх громадян України.
Не виконано
Сказано 18 лютого 2020 р.

Джерело

  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2878726-zelenskij-a-osobisto-privezu-ukrainciv-z-kitau-v-osobnaki-politikiv-aki-pidburuut-ludej.html
  • https://ua.112.ua/suspilstvo/vlada-hotuietsia-do-nastupnoi-evakuatsii-ukraintsiv-z-kytaiu-528822.html
  • https://china.mfa.gov.ua/news/likari-klinichnoyi-likarni-feofaniya-nadayut-videokonsultaciyi-ukrayincyam-v-kitayi
  • https://www.radiosvoboda.org/a/video-z-dronu-protesty-v-novykh-sanzharakh/30445795.html
  • https://gazeta.ua/articles/life/_anastasiya-zinchenko-z-uhanya-visnazhena-i-hochu-dodomu/960307
  • https://tsn.ua/svit/kitayskiy-provinciya-hubey-pislya-suvorogo-karantinu-povertayetsya-do-zvichaynogo-zhittya-scho-vidbuvayetsya-v-uhani-1514712.html

Результат

Відповідно до інформації Посольства України в КНР від 26 березня 2020 року, у місті Ухань у надзвичайно складних умовах ізоляції опинилося близько 50 українців. У кількох громадян України, ізольованих в м. Ухань, виникли проблеми зі здоров'ям – лікарі клінічної лікарні «Феофанія» надали відповідні відеоконсультації.

Посольство зазначає, що місто Ухань ще 23 січня закрили на карантин. Нагадаємо, що це не стало перешкодою для евакуації частини українців у лютому 2020 року.

Станом на середину квітня залишається невирішеним питання з Анастасією Зінченко, яку теж обіцяли евакуювати. Зважаючи на ситуацію що склалася, така евакуація мала би бути невідкладною, а тому подальший статус «виконано» у разі забезпечення евакуації тут буде необ'єктивним, оскільки українців таки «залишили» на невизначений період, попри обіцянки.