Гончарук пояснив, чому приховували місце розміщення евакуйованих

Читать на русском
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук пояснив, чому інформація про місцезнаходження евакуйованих з Китаю українців зберігалася в таємниці.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук пояснив, чому інформація про місцезнаходження евакуйованих з Китаю українців зберігалася в таємниці.

Про це він заявив на брифінгу в Полтавській області, де провів екстрене засідання уряду.

Голова Кабміну уточнив, що обмеження інформації було необхідно для уникнення провокацій і з міркувань безпеки.

«З міркувань безпеки ми, звичайно обмежили інформацію. Адже не хотіли щоб виникали зайві провокацій. Щоб цим міг скористатись хтось на шкоду нашим громадянам. Ми знаємо, що Україна досі перебуває фактично в стані війни. І ззовні, і з середини країни є багато сил, які хочуть зашкодити, використати цю складну операцію для провокацій. Тому з міркувань безпеки було прийнято таке рішення», — заявив Гончарук.

Також прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що всі евакуйовані з китайського Уханя люди, яких помістили до санаторію в Нових Санжарах, здорові.

Нагадаємо, міністр Скалецька буде два тижні на карантині разом з евакуйованими.

Як повідомлялося, ввечері, 20 лютого, евакуйовані з охопленого коронавірусом Уханя громадяни України та іноземці прибули до медичного закладу Нові Санжари в Полтавській області. Автобуси заїхали в санаторій. Перед цим відбулася масштабна сутичка силовиків з місцевими жителями. У хід йшли пляшки, палиці та каміння.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: