Пристайко анонсував зміни до Мінських угод та новий обмін полоненими

Читать на русском
Пристайко розповів,  які зміни треба внести до Мінських угод та про те,  що за наступного обміну полоненими РФ передасть близько 200 українських громадян.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко напередодні обговорення ситуації на сході України на Генасамблеї ООН розповів, що треба внести зміни до Мінських угод.

За його словами, Україна працює над новою редакцією.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв забезпечити проведення декількох обмінів полоненимиСказано 11 лютого 2020 р.Статус обіцянки: У процесі

«Зараз 20-й – ми досі не досягли миру. Тому ми вважаємо, що цей документ не просто можна, а потрібно міняти, адже деякі його пункти реалізувати неможливо», – цитує очільника МЗС «Голос Америки».

Міністр нагадав, що домовленості повинні бути виконані ще 2015 року.

Він також анонсував новий обмін полоненими, але зазначив, що це буде останній процес обміну за принципом «усіх на всіх».

«Сьогодні йде підготовка до нового обміну, в рамках якого Росія відпустить близько 200 осіб», - сказав Пристайко.

Нагадаємо, раніше Пристайко повідомив, що, можливо, обмін «майже всіх на всіх» має відбутися до наступної зустрічі в Нормандському форматі на вищому рівні.

Додамо, як заявив у Мюнхені на конференції з безпеки президент Володимир Зеленський, Україна робитиме все можливе, щоб нормандська зустріч відбулася в квітні 2020 року, як це було погоджено в Парижі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: