Зеленський розповів подробиці нового обміну полоненими

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна планує обміняти понад 200 українців, які утримуються на Донбасі та в Росії.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна планує обміняти понад 200 українців, які утримуються на Донбасі та в Росії.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

Україна готує новий обмін полоненими з РФ. Хто може допомогти?У МЗС України повідомили, що українська сторона готує черговий обмін утримуваними особами, повернути можуть ще 100 чоловік.

«У нас зараз там довгі списки. Їх потрібно розбивати. На тій стороні понад 200 наших, а у нас тут десь 175-180. А це означає, що за раз їх усіх повернути неможливо, через підготовку документів. Тому цей процес буде ділитися на декілька обмінів. У цьому напрямку ми просуваємося», - сказав він.

Раніше стало відомо, що Україна готує великий список осіб для обміну полоненими і скоро будуть відомі конкретні дати його проведення. За словами Зеленського, переговори з обміну йдуть по двох напрямках - в Мінську в рамках Тристоронньої контактної групи щодо осіб, які перебувають в «ЛДНР» і з Росією, де більшість заручників - кримські татари.

Раніше СБУ передала списки на обмін на затвердження кримським татарам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: