На Генасамблеї ООН обговорять ситуацію на окупованих територіях України

Читать на русском
Пленарне засідання 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН по ситуації на окупованих територіях України відбудеться сьогодні, 20 лютого.
Прес-секретар постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко

У четвер, 20 лютого, відбудеться пленарне засідання 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН по ситуації на окупованих територіях України.

Делегацію від України представить міністр закордонних справ Вадим Пристайко, повідомив прессекретар постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко на своїй сторінці у Facebook.

Країни ЄС у Радбезі ООН виступили із заявою на підтримку УкраїниБельгія, Естонія, Франція, Німеччина та Польща виступили із заявою на підтримку України. Заяву зачитав постійний представник Естонії при ООН Свен Юргенсон.

За словами Ніколенко, засідання Радбезу у вівторок було сфокусовано більше на безпеку, а на засіданні Генасамблеї очікуються багатосторонні дискусії. Україна хоче приділити увагу широкого спектру проблемам на територіях, які окупувала Російська Федерація: політичним, безпеки, гуманітарним, економічним, соціальним та культурним.

Початок дебатів о 17.00 за київським часом.

Нагадаємо, у ніч на 19 лютого Рада безпеки ООН провела відкрите засідання, ініційоване Росією напередодні п'ятої річниці Мінських домовленостей.

Також сторони обговорили події 18 лютого, коли бойовики атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил України поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного, що поблизу Золотого. Через обстріли Україна зазнала втрат.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: