Кабмін за два тижні презентує новий макропрогноз – прем'єр

Читать на русском
Здешевлення ресурсів є одним із стратегічних завдань уряду. Про це розповів прем'єр-міністр Олексій Гончарук у Верховній раді під час звіту Кабміну.

Кабінет міністрів через два тижні презентує новий макропрогноз. Про це розповів прем'єр-міністр Олексій Гончарук у Верховній раді під час звіту Кабміну.

За його словами, Міністерство економіки вже працює над цим питанням.

«Макропрогноз – це завжди передбачення. Навіть короновірус як явище в світі серйозно впливає на економіку. І може бути підставою для перегляду макропрогнозу. Зараз, звичайно, потрібно його переглядати. Мінекономіки вже цим займається. Я думаю, що десь у найближчі пару тижнів ми вийдемо з новим макропрогнозом», – заявив глава Кабміну.

Також прем'єр розповів, що здешевлення ресурсів є одним із стратегічних завдань уряду.

«Дешеві ресурси – це можливість інвестувати в інфраструктуру. Можливість інвестувати в інфраструктуру і модернізацію, це можливість бути більш конкурентоспроможними, це нові робочі місця», – сказав він.

Прем'єр також пояснив, що має на увазі не тільки зовнішні ресурси. Зокрема, за осінь 2019 року «абсолютно всі рейтингові агентства поліпшили суверенний рейтинг України».

На його думку, цей процес продовжиться навесні при збереженні курсу.

Нагадаємо, раніше Гончарук розповів, що вчорашні події в Нових Санжарах стали наслідком інформаційної війни проти України.

Як відомо, сьогодні прем'єр прийшов до ВР, де парламент розглядає звіт Кабінету міністрів про хід та результати виконання програми діяльності уряду в 2019 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: