ВАКС почне судити матір екснардепа-втікача Онищенка

Читать на русском
У газовій справі почнуть судити матір колишнього члена українського парламенту, якого також обвинувачують у цьому провадженні.
Іннеса Кадирова

Суд призначив на 20 лютого підготовче засідання за обвинуваченням матері колишнього народного депутата-втікача Олександра Онищенка Іннесу Кадирову у газовій справі.

Таке рішення 14 лютого ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачують Кадирову у співорганізації так званих газових схем. Так, їй інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 255, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України. У зв'язку з переховуванням за кордоном правоохоронці у серпні 2016 року її оголосили в розшук.

За даними НАБУ, ексдепутат Онищенка разом із спільниками продавав газ держпідприємства «Укргазвидобування» через нібито псевдобіржі, що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд гривень.

Нагадаємо, 25 липня 2019 року Кадирову затримали в аеропорту «Бориспіль». Пізніше суд відпустив її під особисте зобов'язання через хворобу. Нещодавно суд обмежив їй строки для ознайомлення з розслідуванням НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: