Матері Онищенка обмежили строки ознайомлення зі слідством НАБУ

Читать на русском
Матері колишнього народного депутата, який переховується від правоохоронців, обмежили до 106 днів термін для реалізації ст. 290 КПК.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд обмежив строки для ознайомлення з розслідуванням Національного антикорупційного бюро матері колишнього народного депутата-втікача Олександра Онищенка Інесі Кадировій до 1 лютого 2020 року.

Таке рішення 18 жовтня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Оксана Олійник за результатами розгляду клопотання НАБУ і САП, повідомляє «Слово і Діло».

У документі вказується, що 30 серпня прокурор САП визнав достатніми зібрані докази у справі і завершив досудове розслідування. Того ж дня детектив НАБУ на вимогу статті 290 КПК України відкрив матеріали розслідування матері Онищенка та двом її адвокатам. Станом на день розгляду клопотання Кадирова не знайомилася із матеріалами кримінального провадження через те, що фактично була повідомлена про таку можливість 27 вересня, а з 30 вересня вона перебуває на стаціонарному лікуванні. Захисник Животов ознайомився із 16 томами провадження, а захисник Олег Іщенко заявив, що він знайомий із більшою частиною матеріалів досудового розслідування.

На думку детектива, вони зволікають з процедурою, а тому захисту необхідно обмежити строки розслідування. Вивчивши клопотання, суддя задовольнила його частково, обмеживши строки до 106 днів, тобто до 1 лютого 2020 року.

Нагадаємо, мати Онищенка повернулася до України, де її затримали правоохоронці. Пізніше суд відпустив її під особисте зобов'язання за станом здоров'я.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: