САП перевіряє наявність російського громадянства в Онищенка

Читать на русском
САП перевіряє наявність російського громадянства у колишнього нардепа-втікача Олександра Онищенка. Про це на комітеті Ради з питань антикорупційної політики заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

САП перевіряє наявність російського громадянства у колишнього нардепа-втікача Олександра Онищенка.

Про це на комітеті Ради з питань антикорупційної політики заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає пресслужба відомства в середу, 12 лютого.

За його словами, про наявність російського паспорта в Онищенка дізналися зі ЗМІ.

«Зараз перевіряємо за своїми каналами процесуальними, що в Онищенка весь цей час був російський паспорт», - зазначив Холодницький.

Відзначимо, у вівторок, 11 лютого, адвокат екснардепа повідомив, що Онищенко просить політичного притулку в Німеччині.

Нагадаємо, НАБУ звинувачує Онищенка в завданні збитків державі на суму близько трьох мільйонів гривень через незаконні операцій під час видобутку та продажу газу. Бізнесмен відкидає ці звинувачення. Онищенко, будучи депутатом Верховної ради, у липні 2016 року виїхав за межі країни, побоюючись арешту. Відтоді він перебував в Іспанії, де також просив притулку, однак минулої осені отримав відмову. Наприкінці листопада ексдепутата заарештували в Німеччині, де він відтодіперебуває під вартою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: