Справа Онищенка: суд може об'єднати два виділених провадження

Читать на русском
Антикорупційний суд розгляне прохання прокурора про об'єднання двох обвинувальних актів відносно фігурантів справи екснардепа.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд розгляне клопотання прокурора САП про об'єднання обвинувальних актів відносно двох пособників колишнього народного депутата-втікача Олександра Онищенка та співорганізатора «газових схем» Валерія Постного з іще 7 особами.

Таке рішення 22 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, САП обвинувачує директора ТОВ «Нафтогаз Трейд» Євгена Бистрицького і керівника «Газ Транс Груп» Олександра Канцелярука у «газовій справі» Онищенка. Також окремо суд розглядає обвинувачення Постного і ще 7 осіб у цій же справі. Тому до початку підготовчого засідання прокурор САП просив суд передати справу Бистрицького і Канцелярука на розгляд іншої колегії суддів для можливості об'єднання її з обвинуваченням Постного і ще 7 осіб. Суд клопотання задовольнив.

За даними САП, відповідно до матеріалів справи, троє посадових осіб ПАТ «Укргазвидобування» спільно з п'ятьма керівниками суб'єктів господарювання з січня 2013 року по червень 2016 року протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, видобутого операторами спільної діяльності ТОВ «Надра Геоцентр», фірмою «Хас» та ТОВ «Карпатнадраінвест» в межах договорів про спільну діяльність з УГВ. Як наслідок, УГВ спричинено багатомільйонні збитки.

Нагадаємо, суд вирішив заочно судити екснардепа Онищенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: