Країни ЄС у Радбезі ООН виступили із заявою на підтримку України

Читать на русском
Бельгія, Естонія, Франція, Німеччина та Польща виступили із заявою на підтримку України. Заяву зачитав постійний представник Естонії при ООН Свен Юргенсон.

Бельгія, Естонія, Франція, Німеччина та Польща виступили із заявою на підтримку України.

«Країни ЄС – нинішні члени Ради безпеки ООН Бельгія, Естонія, Франція, Німеччина та Польща цілковито підтримують незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах, — ідеться в заяві. — Ми засуджуємо незаконну анексію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також дестабілізацію окремих районів Донецької та Луганської областей»,- зачитав заяяву постійний представник Естонії при ООН Свен Юргенсон.

Наступ бойовиків на Донбасі: що пишуть у соцмережахБойовики вранці 18 лютого атакували позиції підрозділів ООС. Загинув один український військовий, 4 зазнали поранень.

Також сказано, що Росія здійснює фінансову та військову підтримку самопроголошених так званих «ДНР» та «ЛНР», порушує фундаментальні принципи міжнародного права, внаслідок чого 3,5 мільйона осіб потребують гуманітарної допомоги та захисту.

У заяві також зазначається, що результати саміту в Нормандському форматі 9 грудня 2019 року мають лежати в основі подальшої роботи з вирішення конфлікту.

Нагадаємо, в ніч на 19 лютого Рада безпеки ООН провела відкрите засідання, ініційоване Росією напередодні п'ятої річниці Мінських домовленостей.

Також сторони обговорили події 18 лютого, коли бойовики атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил України поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного, що поблизу Золотого. Через обстріли Україна зазнала втрат.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: