У Генштабі повідомили деталі ранкового бою на Донбасі

Читать на русском
Голова Генштабу Руслан Хомчак у вівторок, 18 лютого, на брифінгу з президентом Володимиром Зеленським за підсумками засідання РНБО повідомив деталі ранкового бою на Донбасі.

Голова Генштабу Руслан Хомчак у вівторок, 18 лютого, на брифінгу з президентом Володимиром Зеленським за підсумками засідання РНБО повідомив деталі ранкового бою на Донбасі.

Зокрема, він розповів, що вранці бойовики відкрили вогонь по наглядовим пунктам 72-ї та 93-ї окремих механізованих бригад ООС з трьох напрямків.

Наступ бойовиків на Донбасі: що пишуть у соцмережахБойовики вранці 18 лютого атакували позиції підрозділів ООС. Загинув один український військовий, 4 зазнали поранень.

«Близько 5:15 штурмові групи зробили спробу за трьома напрямками атакувати спостережні пости на проміжку від Новотошківського до Жолобка. Силами підрозділів цих двох бригад атака відбита. Зав'язався бій на спостережному пункті «Баня» 72-ї ОМБр. Ми дали адекватну відповідь з усього озброєння, яке було необхідно... Станом на цю мить бій завершено. З 10 годин противник запросив режим «тиші». Втрати наші: один загинув, троє поранених і троє контужених. Пораненим надають допомогу. Зараз працює спільний центр координації і контролю, щоб забрати загиблих. За нашими даними, втрати противника підтверджені: 4 загинули, 6 поранених», – розповів Хомчак.

«Станом на цю мить всі наші позиції перебувають під контролем наших військ», – додав він.

Нагадаємо, у вівторок, 18 лютого, бойовики атакували позиції українських військових поблизу Новотошківського, Горіхового, Кримського, Хутора Вільного.

Унаслідок обстрілу один військовий загинув, четверо зазнали поранень.

Журналіст Юрій Бутусов написав, що таких широкомасштабних бойових дій на фронті не було з 2018 року.

У соцмережах опублікували відео ранкового бою на Донбасі.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що в п'яту річницю Дебальцевській трагедії бойовики і окупанти влаштували цинічну провокацію.

Також голова МЗС Литви Лінас Лінкявічюс висловив стурбованість у зв'язку із сьогоднішньою атакою збройних формувань Російської Федерації позицій підрозділів ООС на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: