На військових складах України з'являться бетонні сховища

Читать на русском
На військових складах України планують побудувати бетонні сховища для боєприпасів. Також в планах Міноборони - впровадити цілодобовий моніторинг військових арсеналів.

Міністерство оборони побудує на військових складах бетонні сховища, щоб убезпечити зберігання боєприпасів.

Про це повідомив заступник міністра оборони Олексій Марценюк в інтерв'ю «Радіо.Свобода». За його словами, будівництво таких сховищ на військових арсеналах вже стартувало. На деяких складах облаштують від 10 до 20 таких укриттів.

«Ми побудуємо надійні сховища - величезні бетонні саркофаги з потужними діагональними укріпленнями, які можуть гасити вибухову хвилю. У бюджеті на це передбачено суттєві суми», - заявив Марценюк.

Він також додав, що завдяки бетонним укриттям фізично дістатися до боєприпасів сторонні особи просто не зможуть. Крім того, для охорони складів планують організувати цілодобовий моніторинг, а також посилити постовое патрулювання і обхід територій.

Гончарук ініціював термінову перевірку щодо вибухів у БалакліїПрем'єр-міністр Олексій Гончарук висловив співчуття сім'ям двох загиблих військовослужбовців в результаті вибухів в Балаклії і ініціював термінову перевірку.

«Ми великі надії покладаємо на наш єдиний центр моніторингу, з якого можна вести цілодобове централізоване спостереження за всіма об'єктами», - розповів заступник міністра оборони.

За його словами, зараз система моніторингу вже запущена в тестовому режимі на частині складів.

Нагадаємо, в грудні 2019-го прокуратура порушила справу через вибухи на арсеналі біля Калинівки.

Раніше в ГБР назвали основну версію вибухів на складах в Балаклії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: