Прокуратура відкрила справу через вибухи на арсеналі біля Калинівки

Читать на русском
Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі та детонації боєприпасів на військовій базі біля Калинівки Вінницької області.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі та детонації боєприпасів на військовій базі біля Калинівки Вінницької області.

Справу кваліфікували за ч. 3. ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби).

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

За попередніми даними, вибухи боєприпасів, які підлягали утилізації, розпочалися через займання сухої трави. Шість поодиноких вибухів сталися на технічній території 48 арсеналу, відстань від краю горіння трави до майданчиків становила близько 150−200 метрів.

«Усі версії та дії службових осіб військової частини перевіряються. На цій території не було закінчено проведення робіт з виявлення та знешкодження боєприпасів, які вибухали в ніч на 27 вересня 2017 року», — завили в прокуратурі.

Нагадаємо, 11 вересня на складах боєприпасів в Калинівці Вінницької області сталися вибухи через горіння близько двох гектарів сухої трави.

Через три години після вибухів рятувальникам вдалося ліквідувати пожежу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: