Затримано ще одного підозрюваного в розстрілах на Майдані – ДБР

Читать на русском
Слідчі ДБР затримали колишнього офіцера спецпідрозділу Омега, якого підозрюють у стрілянині в натовп людей на вулиці Інститутській.

Правоохоронці затримали колишнього офіцера спецпідрозділу «Омега», якого підозрюють у розстрілах мітингувальників під час подій Майдану в Києві.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань у вівторок, 18 лютого. Ексбійця «Омеги» затримали в понеділок слідчі відділу зі «справ Майдану» ДБР під керівництвом Офісу генпрокурора і за сприяння СБУ.

Колишнього офіцера підозрюють одразу за кількома статтями: перевищення влади і службових повноважень, яке супроводжувалося застосуванням зброї та тяжкими наслідками; закінченому замаху на умисне вбивство; навмисному вбивстві.

Не всі бійці «Беркута» покарані за розстріли на Майдані, незважаючи на обіцянку АваковаНе всі колишні беркутівці отримали покарання за злочини на Майдані. Деякі з них сховалися за кордоном.

Як повідомили в ДБР, слідство встановило, що 20 лютого 2014 року підозрюваний стріляв на ураження в напрямку беззбройного натовпу людей на вул. Інститутській і Майдані Незалежності в Києві. В результаті спецназівець вбив одного з мітингувальників, ще одного – поранив.

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Якщо провину ексбійця «Омеги» доведуть, його можуть засудити на термін від 10 до 15 років або призначити довічне ув'язнення.

Нагадаємо, у справі про розстріли на Інститутській Святошинський райсуд Києва оголосив відвід нових прокурорів.

Раніше суд відпустив з-під варти ексберкутівців, обвинувачених у розстрілах на Майдані.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: