ДБР планує передати до суду одну зі справ Майдану

Читать на русском
Державне бюро розслідувань готується передати до суду одне з проваджень у «справах Майдану», пов’язаних з розстрілами активістів у 2013−2014 роках.

Державне бюро розслідувань готується передати до суду одне з проваджень у «справах Майдану», пов’язаних з розстрілами активістів у 2013−2014 роках.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що довга тривалість процесу передачі проваджень від Офісу Генерального прокурора до ДБР пов’язана з великою кількість епізодів та речових доказів у справах. Спеціальний слідчий відділ Державного бюро розслідувань був остаточно укомплектований лише 11 січня 2020 року.

«До бюро були переведені слідчі та прокурори Генеральної прокуратури України та регіональних і місцевих прокуратур, які займалися розслідуванням злочинів вчинених під час Революції Гідності. Незважаючи на короткий термін роботи підрозділу, наразі слідчі ДБР вже готуються до скерування однієї із справ до суду», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Верховна рада ухвадила закон, що дозволяє слідчим Генпрокуратури, які займалися справами Майдану, без конкурсу перейти на роботу в ДБР.

А в самому Держбюро розслідувань створили підрозділ з розслідування злочинів проти активістів Майдану. Його очолив Олександр Буряк. Родини Героїв Небесної Сотні натомість вимагали звільнити Буряка з посади через його «сумнівну репутацію».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: