ДБР отримало від Офісу генпрокурора 42 справи Майдану

Читать на русском
Спеціальний слідчий підрозділ ДБР із розслідування злочинів вчинених на Майдан у 2013-2014 роках вже прийняв 42 кримінальних провадження від Офісу генерального прокурора.

Спеціальний слідчий підрозділ ДБР з розслідування злочинів вчинених на Майдан у 2013-2014 роках вже прийняв 42 кримінальних провадження від Офісу генерального прокурора.

Про це повідомили слідчі відділу з розслідування справ Майдану під час спільної дискусії «Обговорення ситуації щодо справ Майдану та відзначення річниці», яка відбулася 13 лютого в Українському кризовому медіа-центрі.

Як зазначається, загальний обсяг матеріалів справ - понад 6,5 тисяч томів.

Під час дискусії слідчі ДБР поінформували про результати роботи відділу. Зокрема, за останній місяць скеровано до суду провадження щодо вбивства журналіста та активіста Євромайдану Василя Сергієнка.

Також повідомлено про підозру слідчому Дніпровського райвідділу ДУ МВС в місті Києві у незаконному затриманні 4 учасників протестів 18 лютого 2014 року.

Нагадаємо, 26 грудня Генеральна прокуратура України провела слідчий експеримент у справі про розстріли на Майдані в 2013-2014 роках.

Крім того, згідно із ухваленими процесуальними рішеннями фактично передали за підслідністю до НАБУ 20 кримінальних проваджень. Процес передачі проваджень триває.

Раніше суд відпустив з-під варти ексберкутівців, обвинувачених у розстрілах на Майдані.

Також у ДБР призначили нового керівника відділу з розслідування справ Майдану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: