В ОБСЄ пояснили, що заважає ввести миротворців на Донбас

Читать на русском
Мирослав Лайчак заявив, що для введення миротворців в регіоні має бути зафіксовано стійке перемир'я.

Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак заявив, що для введення миротворців в регіоні має бути зафіксовано стійке перемир'я, якого немає.

Про це він заявив в ході виступу на щорічному форумі «Ялтинської європейської стратегії».

Він підкреслив, що для того, щоб відправити контингент потрібен мир.

Лайчак підтвердив, що були приклади світової практики, коли операції проводили в регіоні, де ще не встановлено стійке перемир'я. Однак, за його словами, в Україні є ще одна складність - сторони мають протилежну думку щодо мандата місії.

Миротворці ООН в Європі: куди відправляли й чого досягли?Ми вирішили відстежити, в які країни Європи вводилися миротворці ООН і як вони вплинули на результат конфлікту.

«Миротворча місія не повинна бути використана для легітимізації цих дивних збройних формувань на лінії зіткнення. Також в мандаті потрібен повний доступ до території конфлікту», - сказав він.

Раніше в ОБСЄ повідомили, що будуть надавати всіляку підтримку ідеї введення миротворчої місії на Донбас.

Відзначимо, спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що Росія не продемонструвала політичну волю завершити конфлікт на Донбасі.

До яких країн Європи і з яким мандатом вводили миротворчі сили, як це допомогло закінченню конфлікту, - на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: