ЄС не зніме з Росії санкції, поки не буде прогресу в Мінському процесі

Читать на русском
Санкції проти Росії, запроваджені Європейським союзом, не будуть переглядатися до повного досягнення прогресу в Мінському процесі.

Санкції проти Росії, запроваджені Європейським союзом, не будуть переглядатися до повного досягнення прогресу в Мінському процесі.

Про це сказав єврокомісар з політики сусідства і переговорів про розширення Олівер Варгеї в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Дипломат нагадав, що рішення щодо санкцій приймаються всіма державами-членами ЄС.

«Санкції - це ніколи не було про створення можливостей для бізнесу, а про те, щоб підтримати Україну і бути солідарними з нею», - зазначив єврокомісар.

За його словами, для ЄС важливо зберігати лінію, якої він дотримувався.

«Якщо немає прогресу в мінському процесі, не може бути змін у нашій політиці санкцій. Це - принципова межа, країни-члени підтримують цю лінію. І, звісно, це тема, за якою ми постійно спостерігаємо. І звісно, це тема, за якою ми постійно спостерігаємо... Але поки не буде прогресу, не буде ніякої зміни з нашого боку», - резюмував Олівер Варгеї.

Раніше Євросоюз схвалив розширення списку санкцій осіб, відповідальних за підрив територіальної цілісності України.

Нагадаємо, 12 грудня лідери країн ЄС узгодили продовження економічних обмежень відносно Росії. Глава Євроради Шарль Мішель офіційно підтвердив продовження рестрикцій і заявив про важливість виконання Мінських домовленостей.

Проти Росії діють кілька санкційних пакетів ЄС. 20 червня 2019 року Європейська рада продовжила обмежувальні заходи щодо РФ, запроваджені у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, до 23 червня 2020 року. Перед цим ЄС продовжував санкції проти РФ у березні 2019 року. Йшлося про індивідуальні санкції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: