США розширили санкції проти Венесуели

Читать на русском
Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти венесуельської авіакомпанії Conviasa, повідомило Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США.

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти венесуельської авіакомпанії Conviasa.

Про це повідомило в п'ятницю Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США.

До чорного списку також потрапили сорок літаків авіакомпанії.

«Нелегітимний режим Мадуро використовує державну венесуельську авіакомпанію Conviasa для організації поїздок корумпованих представників режиму по всьому світу з метою активізації підтримки їх антидемократичних зусиль», - йдеться в заяві міністра фінансів Стівена Мнучіна.

За твердженням Мінфіну США, запровадження санкцій «не створить перешкод пересуванню жителів Венесуели, оскільки вони можуть продовжувати користуватися послугами інших перевізників, на яких не поширюються санкції Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США». При цьому метою внесення авіакомпанії і її літаків в чорний список є «обмеження зловживань цими авіалініями з боку режиму Мадуро».

«Так, режим Мадуро реквізував літаки Conviasa для просування своєї власної політичної повістки, в тому числі доставляв з їх допомогою представників режиму в такі країни, як Північна Корея, Куба та Іран», - заявило американське відомство.

Раніше Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США запровадило санкції відносно семи чиновників з Венесуели.

Нагадаємо, суперник лідера опозиції і тимчасового президента Венесуели Хуана Гуайдо і прихильник офіційної влади країни Луїс Парра оголосив себе новим головою парламенту, тим самим змістивши Гуайдо з посади.

Також США запровадили санкції проти Рауля Кастро за підтримку Мадуро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: