НАБУ розслідує можливу розтрату коштів Первомайськвугілля

Читать на русском
У Національному бюро перевіряють факти можливої розтрати грошових коштів державної шахти на закупівлі з виконання робіт.
Первомайськвугілля

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують кримінальне провадження за фактами можливої розтрати коштів державного підприємства «Первомайськвугілля» під час виконання договори про виконання робіт.

Про це йдеться в ухвалах Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановили детективи, колишній виконувач обов'язків директора ДП «Первомайськвугілля» Артур Мірумян підписав угоду з фірмою «Експериментально-механічний Курахівський завод» («Е-МКЗ») в особі ексдиректора, а нині бенефіціара Володимира Іванцова, на суму 76,02 млн грн. За угодою, приватна фірма виконати деякі роботи для запобігання надзвичайних ситуацій у зв'язку з затопленням шахт «Первомайсько-Стаханівського вугледобувного регіону Луганської області» по відокремленому підрозділу шахта «Золоте».

Детективи дізналися, що у 2018 році ДП «Первомайськвугілля» перерахувало фірмі «Е-МКЗ» 38,45 млн грн, серед яких 22,54 млн грн як аванс для придбання будівельних матеріалів, а 11,11 млн грн – в якості оплати за виконання робіт по відокремленому підрозділу шахта «Золоте». У НАБУ з'ясували, що приватна компанія «Е-МКЗ» залучило в якості субпідрядника ТОВ «Альянс Жилбудінвест», яке, своєю чергою, уклало договори підряду з відокремленими підрозділами ДП «Первомайськвугілля».

Таким чином, підрядником ВП «Шахта «Золоте» виконано робіт на суму 496 тисяч грн, а підрядником ВП «Спеціалізоване управління» – на суму 3,36 млн грн. Так, роботи, які мало виконати «Е-МКЗ», фактично здійснили працівники відокремлених підрозділів ДП «Первомайськвугілля», а частина коштів, виділених на їх виконання, була розтрачена, вважає слідство.

У межах цієї справи суд призначив судову почеркознавчу експертизу та дві криміналістичні експертизи негласних слідчих (розшукових) дій, які проводилися в цій справі. Також детективи просили тимчасовий доступ до документів Мар'їнського відділу Волноваської місцевої прокуратури Донецької області, оскільки там зберігаються оригінали документів фірми «Експериментально-механічний Курахівський завод». Усі клопотання суд задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе привласнення кредиту холдингом «Креатив». Також детективи розслідують розтрату коштів на реконструкції аеропорту «Черкаси».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: