НАБУ розслідує можливе привласнення кредиту холдингом «Креатив»

Читать на русском
Національне бюро проводить слідство за фактами можливого привласнення аграрним холдингом державного кредиту.

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують кримінальне провадження за фактами можливого привласнення службовими особами аграрного холдингу «Креатив» грошових коштів державного Укрексімбанку.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, службовці холдингу «Креатив» могли привласнити кошти державного Укрексімбанку шляхом укладання кредитних договорів на підставі поданих до банку документів. На думку детективів, ці документи містять неправдиві відомості. Також службовці нібито намагалися уникнути виконання кредитних зобов'язань перед Укрексімбанком.

У НАБУ вважають, що службовці «Креативу» та інші встановлені та невстановлені в ході досудового розслідування особи могли, спільно, за період з 2014 року, надавши Укрексімбанку звіти про оцінку майна, що не відповідають вимогам чинного законодавства, в тому числі щодо якого постановлено оскаржуване рішення, незаконно отримали кредитні кошти, які у подальшому привласнили.

Постановою прокурора комплекс будівель «Креативу», які надані у забезпечення кредиту, були визнані речовими доказами. Ці будівлі надалі були продані на аукціоні компанії «Фалькон Агро Груп». Рішенням Вищого антикорупційного суду на ці будівлі було накладено арешт. Не погодившись з таким рішенням, адвокат в інтересах «Фалькон Агро Груп» подала апеляційну скаргу, але судді її не задовольнили.

Нагадаємо, САП повідомила про підозру екснардепу Станіславу Березкіну у справі про заволодіння холдингом «Креатив» $20 млн кредитом Ощадбанку. Пізніше правоохоронці подали клопотання про заставу для нього. Суд його задовольнив і визначив екснардепу майже 15 млн грн застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: