Мюнхенська конференція: Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США на чолі з сенатором Джеймсом Інхофом на безпековій конференції в Мюнхені.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США на чолі з сенатором Джеймсом Інхофом на безпековій конференції в Мюнхені.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

Глава держави подякував за потужну підтримку України з боку обох палат Конгресу США. Також він висловив подяку Джеймсу Інхофу за важливі зусилля Сполучених Штатів у забезпеченні такої незмінної підтримки.

Також Зеленський підкреслив велике значення військової та безпекової допомоги, яку Україна отримує від США, та висловив сподівання на збільшення її обсягів і розширення напрямів.

«Я відчуваю дуже позитивне ставлення Сполучених Штатів Америки до України. Для нас дуже важлива підтримка США», – наголосив президент України.

Глава держави зауважив, що Україна налаштована на проведення демократичних реформ, ефективної антикорупційної політики.

«Ми почали реформи у правоохоронній системі. Перезапустили Генеральну прокуратуру, йде велика атестація прокурорів, кілька тисяч прокурорів були звільнені. Їх перевіряють на доброчесність та професійність. Ми також ініціювали багато економічних реформ. Але це все – лише початок», – запевнив Володимир Зеленський.

Також ішлося про реформування сектору безпеки та оборони, зокрема оборонної промисловості за стандартами країн – членів НАТО.

«У нас буде повне перезавантаження «Укроборонпрому», щоб українські оборонні підприємства були ефективними, сучасними та прозорими. Якщо є проблеми, ми в постійному доступі, готові вирішувати всі питання», – наголосив президент України.

Він поінформував американських законодавців про перебіг переговорного процесу щодо мирного врегулювання на Донбасі та висловив зацікавленість у більш активному залученні до нього США.

Раніше на полях 56-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки Зеленський зустрівся з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою.

Також в суботу, 15 лютого, в Мюнхені президент Зеленський планує зустрітися з американськими сенаторами та прем'єр-міністром Баварії Маркусом Зьодером.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: