Україна назвала нову умову для проведення виборів на Донбасі

Читать на русском
Україна висунула умовою для проведення виборів на Донбасі повернення до регіону переселенців і їхню участь у голосуванні.

Україна висунула умовою для проведення виборів на Донбасі повернення до регіону переселенців і їхню участь у голосуванні.

Таку заяву Україна зробила на переговорах у Мінську, які відбулися в четвер, 16 січня, повідомила прессекретарка представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook.

Чи можуть провести вибори в ОРДЛО восени разом з усією Україною?Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що вибори на окупованих територіях Донбасу повинні бути проведені паралельно з місцевими виборами в Україні восени.

Вона підкреслила, що вибори можна проводити тільки тоді, коли кордони України будуть повністю під її контролем або контролем міжнародних спостерігачів.

«Також міжнародний досвід проведення виборів на пост-конфліктних територіях свідчить, що передчасне проведення виборів або неналежна підготовка до них не тільки не сприяє примиренню та реінтеграції, а й може спровокувати відновлення бойових дій. Тільки повернення внутрішньо переміщених осіб і біженців до своїх рідних міст і сіл, їхня участь у виборах здатні забезпечити тривалий мир», - зазначила Оліфер.

Також українська сторона запропонувала створити додаткову робочу підгрупу з питань кордону.

За словами Оліфер, під час засідання було акцентовано на невиконанні пункту 4 Протоколу за підсумками консультацій ТКГ від 1 вересня 2014 року, згідно з яким необхідно забезпечити дієвий моніторинг на українсько-російському кордоні і верифікацію з боку ОБСЄ зі створенням зони безпеки в прикордонних районах України і РФ.

Раніше Пристайко назвав маркери провалу Мінського процесу.

Також нагадаємо, ЦВК назвала явку виборців на виборах у тергромадах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: