Піти не можна залишитися: чи буде Богдан претендувати на новий пост

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Андрій Богдан був офіційно звільнений із посади керівника Офісу президента у вівторок, 11 лютого. Новим керівником Офісу президента був призначений помічник Володимира Зеленського Андрій Єрмак, який вже встиг зробити заяву, що ці події в жодному разі не вплинуть на політичний курс України. У коментарі «Слово і Діло» політолог, керівник Фонду «Українська політика» Кость Бондаренко підкреслив, що Богдан все одно залишиться в команді президента, а експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко припустив, що він може претендувати на якусь іншу посаду.

Керівник Фонду «Українська політика» Кость Бондаренко зазначив, що поступово Володимир Зеленський буде міняти фігури в своєму оточенні. Той, хто не впорався, повинен піти.

Однак, говорячи про Богдана, політолог висловив сумніви з приводу того, що він буде зовсім відсторонений від справ після звільнення.

«У разі Андрія Богдана його списувати не варто точно. Богдан ще може себе показати. Поки складно прогнозувати, який саме пост він може обійняти. Однак із політики Богдан нікуди не дінеться», – поділився думками експерт.

Керівник Фонду «Українська політика» не виключив, що Богдан може бути задіяний у правовій сфері.

«Чи може претендувати на пост міністра юстиції? Це можливо. Однак це питання перестановок в уряді», – додав політолог.

На його думку, якщо Богдан претендуватиме на якусь високу посаду в уряді, не виключені конфлікти.

«Міністр юстиції на сьогоднішній день – людина Гончарука. Якщо зараз будуть спроби замінити міністра юстиції або міністра енергетики, тобто людей, яких привів прем'єр-міністр, то це посилить конфлікт між Гончаруком та Зеленським», – прокоментував Кость Бондаренко.

Як часто президенти України змінювали керівників своїх адміністраційУ Кравчука був один незмінний секретар, а за Ющенка в Адміністрації президента України змінилось чотири очільники.

Експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко не виключив, що Богдан розраховував отримати більше впливу на Кабмін, можливо, хотів курирувати Кабінет міністрів.

Політолог також зауважив, що з команди президента Андрій Богдан не піде.

Ігор Петренко акцентував увагу на тому, що Зеленський вважає за краще працювати з перевіреними людьми, навіть якщо вони припускаються помилок, глава держави схильний давати другий шанс. До того ж, не виключено, що президент може почуватися вдячним, враховуючи результати виборів.

«Якщо ротація в ОПУ – це можливий варіант, то відсторонення Андрія Богдана – сумнівний. Можливо, Богдана призначать до РНБО або на якусь іншу посаду. В оточенні Зеленського він все одно залишиться. Президент обрав тактику малих кроків і малих змін», – прокоментував Ігор Петренко.

Як часто президенти України міняли керівників своїх адміністрацій – за посиланням.

«Слово і Діло» з'ясувало, що Богдан на посаді керівника ОПУ виконав дві третини обіцянок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: