САП передасть до суду справу сумського судді

Читать на русском
Сторона захисту вже використала можливість ознайомитися з розслідуванням Національного бюро про одержання хабара суддею.
Микола Шершак

Спеціалізована антикорупційна прокуратура незабаром скерує до суду кримінальне провадження за підозрою судді Зарічного районного суду міста Суми Миколи Шершака в одержанні неправомірної вигоди, оскільки сторона захисту вже мала ознайомитися з розслідуванням детективів НАБУ.

6 лютого був останній день для підозрюваного судді та його адвоката ознайомитися зі справою, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ухвалу Вищого антикорупційного суду від 27 січня.

Як зазначається в рішенні, детектив НАБУ просив суд обмежити судді Шершаку і його адвокату строки ознайомлення з розслідуванням. На його думку, вони затягують процедуру. Детектив повідомив суду, що 14 січня стороні захисту були відкриті матеріали слідства, а сторона не з'являється до НАБУ для ознайомлення.

Адвокат заперечував проти задоволення клопотання детектива. Він заявив, що під час відвідування НАБУ скопіював всі матеріали розслідування для ознайомлення з ними вдома і на роботі. Станом на 27 січня, сторона захисту не встигла вивчити всі матеріали слідства.

Вивчивши клопотання, суд задовольнив його частково, встановивши кінцевою датою ознайомлення з розслідуванням 6 лютого.

Як відомо, 7 листопада суддю Шершака викрили на одержанні 2000 доларів неправомірної вигоди. За даними слідства, суддя висловив прохання надати неправомірну вигоду громадянину за винесення рішення про непритягнення його до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, суд заарештував майно Шершака. Також суд обрав йому запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: