Суд заарештував майно підозрюваного НАБУ судді

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива і прокурора про накладання арешту на майно сумського судді.
суддя Микола Шершакфото: Зарічний райсуд Сум

Суд заарештував три земельні ділянки, житловий будинок і автомобіль Nissan X-Trail, які належать підозрюваному Національним антикорупційним бюро і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою судді Зарічного районного суду міста Сум Миколі Шершаку.

Такі рішення 14 листопада ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 7 листопада суддю Шершака викрили на одержанні 2000 доларів неправомірної вигоди. За даними слідства, суддя висловив прохання надати неправомірну вигоду громадянину за винесення рішення про непритягнення його до адміністративної відповідальності.

В рішенні вказується, що до Зарічного райсуду Сум надійшов адміністративний протокол про притягнення до відповідальності Віталія Шутька за керування автомобілем у нетверезому стані. Після чого, суддя Шершак нібито попросив у Шатька гроші за непритягнення його до відповідальності у цій адміністративній справі, а також в аналогічній щодо нього, яка має поступити до його суду з Голосіївського райсуду Києва.

6 листопада, за даними слідства, ці гроші були суддею отримані. 1700 доларів детективи знайшли в будинку судді Шершака, а ще 300 доларів під час його особистого догляду. З метою забезпечення можливої спецконфіскації майна підозрюваного судді Шершака детектив і прокурор просили суд накласти арешт на його майно, зокрема: 4 земельні ділянки, житловий будинок і автомобіль Nissan X-Trail. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково, заарештувавши 3 земельні ділянки, авто і будинок.

Також детектив і прокурор просили накласти арешт на речові докази, а саме скляну банку з-під зеленого горошку і систему відеофіксації прибудинкової території судді Шершака. Суддя це клопотання також задовольнив.

Нагадаємо, у справі ВіЕйБі банку заарештували директора компанії Олега Бахматюка. Раніше суд взяв під варту й експосадовця Національного банку України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: