Обвинувачений працівник СБУ Карамушка намагався повернути заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у клопотанні сторони захисту про зміну запобіжного заходу обвинуваченому працівнику спецслужби.
Олександр Карамушка

Обвинувачений начальник сектора контррозвідки Лівобережного міжрайонного відділу Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області Олександр Карамушка просив суд відпустити його під особисте зобов'язання та повернути внесену заставу.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 5 лютого, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, адвокат працівника СБУ подав до суду клопотання про зміну запобіжного заходу його клієнту з 1,2 млн грн застави на особисте зобов'язання. Проте суд відмовив. Наразі причина такого рішення невідома.

Як відомо, Карамушку та Кондратьєву затримали за підозрою в одержанні неправомірної вигоди в 47,5 тисяч доларів від осіб, які в незаконний спосіб отримали громадянство України. Детективи НАБУ встановили, що посадовець СБУ вимагав та отримав кошти за непритягнення до відповідальності осіб, які могли отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України в незаконний спосіб.

Слідство зібрало достатньо доказів для підтвердження того, що підозрюваний володів інформацією, яка свідчила про отримання групою іноземців посвідок на проживання в Україні через укладання фіктивних шлюбів із громадянками України. Доступ до таких даних відкривав можливості для шантажу та вимагання неправомірної вигоди, чим і скористався співробітник СБУ. Адже належне розслідування цих фактів мало б наслідком можливе видворення цих осіб із території України.

Нагадаємо, справу СБУшника Карамушки передали до ВАКС. Нещодавно суд призначив справу до розгляду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: