У НАБУ розповіли деталі затримання співробітника СБУ – фото

Читать на русском

В Антикорупційному бюро заявили, що викритий співробітник спецслужби вимагав майже 50 тисяч доларів від іноземців за непритягнення до відповідальності.

Детективи НАБУ викрили начальника одного з підрозділів Лівобережного міжрайонного відділу Головного управління СБУ в місті Києві та Київській області Олександра Карамушка на отриманні ним неправомірної вигоди в розмірі 47,5 тисяч доларів за непритягнення до відповідальності іноземців, які могли отримати посвідку на постійне або тимчасове проживання на території України в незаконний спосіб.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі Бюро.

За версією слідства, чиновник СБУ володів інформацією, яка свідчила про отримання низкою іноземців дозволу на проживання в Україні шляхом укладення фіктивних шлюбів із громадянками України.

«Доступ до таких даних відкривав можливості для шантажу та вимагання неправомірної вигоди, чим і скористався працівник СБУ. Адже належне розслідування цих фактів мало б наслідком можливе видворення цих осіб із території України», – зазначили у відомстві.

Предмет неправомірної вигоди передався посадовій двома частинами. Він був затриманий під час отримання другої частини суми в розмірі 36 тисяч доларів. Детективи НАБУ переконані, що викрита особа могла діяти в складі злочинного угруповання.

За результатами проведеного обшуку в автомобілі працівника СБУ виявили та вилучили предмет неправомірної вигоди, документи, які мають значення для кримінального провадження, набої до нарізної вогнепальної зброї, а також речовину, схожу на наркотичний засіб.

Вказану особу та посередника в передачі коштів затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.

«З метою документування можливої протиправної діяльності організованої групи детективами НАБУ проведені обшуки за місцем роботи затриманого, в помешканнях осіб, імовірно причетних до скоєння злочину, а також у Дніпровському управлінні поліції ГУ НП у місті Києві. Наразі проводяться всі необхідні слідчі (розшукові) дії для встановлення кола задіяних осіб та з’ясування всіх обставин вчинення злочину», – додали в НАБУ.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» дізнався посаду співробітника СБУ, затриманого НАБУ.

Раніше в СБУ прокоментували затримання НАБУ свого працівника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: