Українцям, які повернулися з полону бойовиків, немає де жити – Денісова

Читать на русском
Українці, які в грудні 2019 року повернулися з полону бойовиків ОРДЛО, просять забезпечити їх житлом.

Українці, які в грудні 2019 року повернулися з полону бойовиків ОРДЛО, просять забезпечити їх житлом.

Про це повідомила уповноважений Верховної ради з питань прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook у понеділок, 10 лютого.

Україна готує новий обмін полоненими з РФ. Хто може допомогти?У МЗС України повідомили, що українська сторона готує черговий обмін утримуваними особами, повернути можуть ще 100 чоловік.

«До мене надходять звернення від громадян, які були звільнені 29 грудня минулого року згідно з домовленостями Тристоронньої контактної групи з питань врегулювання конфлікту на сході України, з проханням посприяти в забезпеченні їх житлом. Адже термін їхньої реабілітації в ДЗ «Лісова Поляна» закінчується і більшість із них не мають власних домівок», - написала уповноважена ВР.

Вона також повідомила, що на початку січня працівники Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини зібрали повну інформацію про потреби цих громадян. Інформація щодо майнових потреб була передана в повному обсязі профільним міністерствам.

Відбулася зустріч працівників Служби зайнятості зі звільненими громадянами, де останнім надали консультаційні послуги з пошуку роботи.

Раніше міністр Вадим Пристайко заявив про підготовку нового обміну полоненими.

Також нагадаємо, ГПУ допитувала звільнених українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: