ОБСЄ прокоментувала обмін полоненими на Донбасі

Читать на русском
Чинний голова ОБСЄ і міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак привітав обмін полоненими між Україною і так званими Л/ДНР.

Чинний голова ОБСЄ і міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак привітав обмін полоненими між Україною і так званими «Л/ДНР».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Звільнення великої групи затриманих у святковий час є особливо важливим. Родини матимуть змогу возз'єднатися і провести разом час у період свят», — наголосив Лайчак.

Він також нагадав, що сторони повинні дотримуватися повного і всеосяжного перемир’я.

«Я все ще сподіваюся, що ми побачимо більше цих таких необхідних позитивних кроків до мирного вирішення конфлікту в 2020 році. ОБСЄ готова надати підтримку в рамках свого мандату через Тристоронню контактну групу і Спеціальну моніторингову місію в Україні», — додав Лайчак.

Нагадаємо, на Донбасі завершилося взаємне звільнення утримуваних осіб.

В ході обміну полоненими на КПВВ Майорське були звільнені 76 українців.

Раніше ЗМІ повідомили, що українській стороні передали 81 людину, а в «ЛДНР» вирушили 139 осіб. При цьому з обох сторін були люди, які відмовилися повертатися.

Також стало відомо, що Україна передала сепаратистам п'ятьох ексберкутівців і бразильського найманця Рафаеля Лусваргі, засудженого до 13 років в'язниці, а також низку громадян Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: