Ситуація на Донбасі: 5 обстрілів, є поранений

Читать на русском
Російські незаконні збройні формування в неділю, 9 лютого, застосовували проти українських військових на Донбасі заборонене мінськими угодами озброєння.

Російські незаконні збройні формування в неділю, 9 лютого, застосовували проти українських військових на Донбасі заборонене мінськими угодами озброєння.

Про це повідомляє сторінка операції Об'єднаних сил у Facebook.

Карта ООС: ситуація на сході України на 9 лютогоСитуація на сході країни станом на 9 лютого 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

За даними штабу, з початку поточної доби російсько-окупаційні війська 5 разів порушували режим припинення вогню. При цьому активно застосовували заборонене озброєння.

Так, з мінометів 82-го калібру, артилерійських систем калібру 122 і 152 міліметрів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї були обстріляні зміцнення підрозділів Об'єднаних сил у районі Лебединського, Новолуганського, Троїцького та Орехово.

Загалом окупанти випустили по українським військовим 10 хв і більше 30 артилерійських снарядів. В результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил був поранений.

Крім того, на ділянках розведення сил і засобів поблизу Золотого, Богданівки і Станиці Луганської зберігається режим повного і всебічного припинення вогню.

Нагадаємо, з початку року бойовики порушували перемир'я на Донбасі майже 100 раз.

Також відзначимо, на Донбасі на КПВВ в чергах застрягло понад 250 авто.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: