Кабмін у лютому-березні продовжить перепис населення

Читать на русском
Кабінет міністрів у лютому-березні продовжить проводити оцінку чисельності українців. Про це розповів міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Кабінет міністрів у лютому-березні продовжить проводити оцінку чисельності українців. Про це розповів міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

За його словами, уряд буде встановлювати кількість людей на рівні районів.

Порівнюємо дані перепису населення України 2020 і 2001 роківУ порівнянні з 2011 роком населення України скоротилося на 11 млн 167,8 тисяч осіб. Чоловіків, як і раніше, менше за жінок.

«Ми поставили собі завдання протягом лютого-березня зробити оцінку на рівні районів. От якщо ми це зможемо зробити, я думаю, що тоді ми зможемо набагато краще планувати. Знову ж таки - якщо казати бюрократичною мовою - це не перепис. Але якщо ми кажемо, що перед нами була мета швидко та якісно оцінити, скільки людей мешкає в Україні, то цей метод цілком прийнятний», - пояснив Дубілет в ефірі ТСН.

Міністр повідомив, традиційний перепис у ХХІ столітті не працює, оскільки під час пробного перепису, який у грудні проводився в районах Києва та Київської області, близько 25% людей не відкривали двері працівникам Держстату.

Нагадаємо, 23 січня Кабінет міністрів представив результати оцінки чисельності наявного населення України. Дубілет заявив, що чисельність населення України становила 37 млн 289 тисяч людей. Розподіл за статтю: 20,01 млн жінок, 17,28 млн чоловіків.

«Слово і Діло» порівняло ці дані з даними всеукраїнського перепису населення, проведеного ще в 2001 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: