У Кабміні повідомили, коли чекають на результати пробного перепису населення

Читать на русском
Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет повідомив, коли слід очікувати результати пробного електронного перепису населення України.

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет повідомив, коли слід очікувати результати пробного електронного перепису населення України.

Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.

За інформацією міністра, результати перепису будуть оприлюднені до кінця нинішнього року.

«Попередні результати, я сподіваюся, будуть до кінця цього року», - сказав він.

Перепис населення: як проходитиме в Україні, та які країни планують електронний форматНе тільки український Кабмін міркує над тим, щоб провести електронну версію перепису населення. У найближчі два роки Індія, Німеччина, Чехія, Польща, РФ та ще декілька країн планують при переписі об’єднати традиційний спосіб із електронним.

Дубілет назвав це «перевагою» і додав, що якби проводили традиційний перепис населення, то отримали його результати на початку 2021 року.

«Усі міністри говорять: «Нам потрібна зараз інформація». А їм дають інформацію стару, яка базується на підсумках перепису 2001 року. Тому одна з переваг, яке ми зараз отримуємо, полягає в тому, що ми дамо прямо зараз ту інформацію, яка потрібна для планування», - сказав міністр.

Крім цього, Дубілет відніс електронний перепис населення до активів того, що вдалося зробити уряду за 100 днів при владі.

«Ми розробили досить, як мені здається, круту методику, яка дозволить відповісти на 95% питань, які є у замовників традиційного перепису. Ми будемо використовувати дані різних джерел, проводити калібрувальні соціологічні дослідження і отримаємо досить точну картину про склад і кількість населення в країні», - стверджує він.

Дубілет акцентував увагу на тому, що проект закінчиться до кінця року. Також він зазначив, що електронний перепис роблять «більш дешевими і точними методами», а не із бюджетом 3-4 млрд гривень.

Нагадаємо, 1 грудня в Україні стартував пробний перепис населення, який проходив у частині Оболонського району Києва і в Пісківській ОТГ Бородянського району Київської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: