Дедлайни виконання обіцянок міністра розвитку економіки Милованова

Читать на русском

Міністр розвитку економіки, торгівлі і земельних ресурсів Тимофій Милованов в інтерв’ю «Слово і Діло» заявив, що Мінекономіки планує знизити рівень безробіття до 5%. Загалом за п’ять місяців міністр дав 127 обіцянок як в галузі економіки, так і щодо розвитку аграрного сектору. Пропонуємо подивитись, що Милованов обіцяв виконати в 2020 році та які дедлайни мають більш тривалий термін.

Дедлайни на 2020 рік

Найшвидше міністр має реалізувати обіцянку навесні 2020 року створити Фонд національного багатства. «Цей фонд буде створено навесні», – заявив він у грудні минулого року.

Презентуючи плани на 2020 рік під час поїздки на «Турбоатом», Милованов дав одразу кілька обіцянок.

«Подальші плани на 2020-й. Запровадимо операторів ринку. Базову приватизацію завершимо і підвищимо дохідність підприємств (прибутковість). Службу зайнятості ми переведемо на аутсорс. Інтелектуальна власність. Будемо запускати індустріальні парки, інвестиційні проєкти певні запустимо», – сказав він.

Також восени міністр обіцяв запровадити іпотеку під 10-12% річних.

В аграрній сфері найголовніше завдання Милованова – запустити земельний ринок з 1 жовтня 2020 року. Про це йдеться в програмі уряду. Там же зафіксований дедлайн, що до кінця 2020 року 100% відомостей про земельні ділянки має бути внесено до Державного земельного кадастру.

Також Милованов обіцяв запустити систему добровільної сертифікації продукції тваринного походження, що виробляється без використання антибіотиків.

Дедлайни на 2020-2024 роки

На початку грудня 2019 року міністр пообіцяв провести реформу зайнятості. «Стандарти захисту працівника будуть виконані. Потрібно прибрати радянські забюрократизовані норми», – заявив він.

Також Милованов пообіцяв реформувати тютюновий ринок, що передбачає: детінізацію, демонополізацію дистрибуції та боротьбу із контрафактом.

Є в міністра плани й щодо співпраці із МВФ: «Ми зробимо все, щоб це була остання програма МВФ».

Крім того, міністр має виконувати програму уряду, яка передбачає «для створення робочих місць розвивати малий та середній бізнес шляхом надання дешевих кредитів за механізмом часткового гарантування та страхування ризику для банків, буде сприяти в отриманні кредитів та створенні навчальних програм для нових підприємців».

Також програма Кабміну передбачає проведення приватизації, яка дасть змогу передати сотні суб’єктів господарювання державного сектору ефективним власникам та ліквідування понад 1 тис. неефективних підприємств. Планується за 5 років створити 1 мільйон нових робочих місць.

В аграрній сфері Милованов пообіцяв контролювати обіг земель за допомогою інтерактивної карти на підставі супутникових даних.

Програма уряду передбачає, що будуть запроваджені запобіжники проти земельного рейдерства.

Також міністр пообіцяв створити інструменти моніторингу власності землі та використання коштів на її купівлю.

«Ще багато можна придумати інструментів, але я повернусь до того, що ми маємо побудувати систему моніторингу того, хто використовує ці інструменти, хто отримує гроші, щоб купити цю землю, і хто насправді є власником землі, яку купують. Оці два інструменти моніторингу потрібно побудувати, і ми їх будемо будувати. Сьогодні ми говорили зі світовим банком з ЄБРР, що буде ця розбудова моніторингу», – заявив Милованов.

Раніше в інтерв’ю «Слово і Діло» Милованов сказав, що виступає за легалізацію проституції в Україні.

Повне інтерв'ю з Тимофієм Миловановим можна прочитати на нашому сайті.

Також Милованов назвав символічною ідею запровадження економічного паспорта українця. Нагадаємо, така обіцянка була в передвиборчій програмі президента Володимира Зеленського. 20 січня у Верховній раді був зареєстрований відповідний законопроект. «Слово і Діло» вже розібралося, що він передбачає.

Щодо земельної реформи, Милованов вважає, що Рада ухвалить відповідний законопроект цього тижня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: