Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Милованов у програмі обіцяє, що для створення робочих місць буде розвивати малий та середній бізнес шляхом надання дешевих кредитів

4 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила програму діяльності уряду. Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов у програмі обіцяє, що для створення робочих місць буде розвивати малий та середній бізнес шляхом надання дешевих кредитів за механізмом часткового гарантування та страхування ризику для банків допомоги, буде сприяти в отриманні кредитів та створення навчальних програм для нових підприємців.
Виконано
Сказано 4 жовтня 2019 р.

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66959
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68308
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/65669.html

Результат

На початку лютого 2020 року уряд запустив державну програму компенсацій «Доступні кредити 5-7-9%». За програмою «Доступні кредити 5-7-9%» держава компенсує підприємцю частину кредитного навантаження. Чим більше робочих місць ви створюєте, тим більшу компенсацію % за кредитом отримуєте. В рамках програми страхуються ризики банків-партнерів. Також запроваджено відповідні навчальні програми для починаючих підприємців.

Обіцянці присвоєно статус «виконано» після відставки уряду на початку березня 2020 року.