Милованов під час пресконференції зізнався в злочині?

Читать на русском
Міністр економіки, обговорюючи з журналістами новий Трудовий кодекс, розповів, як перед звільненням з банку вкрав клієнтську базу.

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов під час пресконференції, присвяченій обговоренню законопроекту «Про працю», по суті, зізнався в скоєнні кримінального злочину. Таку думку «Слову і Ділу» висловив кандидат юридичних наук Геннадій Дубов.

Буквально Милованов сказав наступне: «Що я зробив, коли зрозумів, що з Альфа-Капіталу піду... Що перше я зробив: почав качати базу клієнтську і скачав її всю. Тому в певних професіях, якщо ви знаєте, що людину потрібно звільняти, її потрібно звільняти день в день».

Новий Трудовий кодекс: які зміни очікують на працівників та роботодавцівОбов’язкові трудові договори, можливість працювати дистанційно, гнучкий режим робочого часу, зокрема, нічні зміни навіть для мам у декреті.

Раціональне зерно в роздумах міністра, безумовно, є. Однак, якщо подивитися на сказане з юридичної точки зору, то виходить, що Милованов наговорив на те, що може містити ознаки складу злочину.

«В принципі, є ознаки складу злочину за двома статтями Кримінального кодексу – ст. 182 щодо диспозиції – там вбачається незаконне збирання інформації та ст. 231 – отримання відомостей, що становлять комерційну таємницю», – пояснив юрист.

Дубов не виключає, що теоретично можна навіть відкрити кримінальне провадження, але оскільки терміни давності пройшли, то навряд чи можна говорити про перспективність такого провадження. До того ж, на підставі однієї лише заяви Милованова на пресконференції у справи буде досить слабка доказова база.

Розвиваючи свою думку, юрист припустив, що за таким кримінальним провадженням до суду може бути переданий акт.

«У такому разі суд на підставі того, що терміни давності збігли, звільняє людину від відповідальності. Це не підстави, що реабілітують», – зазначив юрист, додавши, що при цьому з точки зору ділової репутації у всіх розвинених державах подібна заява поставила би хрест на кар'єрі і вилилося б в досить болючі наслідки для чиновника будь-якого рівня.

Раніше ми писали, що в Мінекономіки хочуть переглянути макропрогноз для країни.

Також ми повідомляли, що Милованов зробив прогноз щодо курсу гривні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: