Для будівництва автошляхів відтепер не потрібен дозвіл ДАБі

Читать на русском
Дороги в Україні будуватимуть без погоджень ДАБі. Це значно спростить процедуру ремонту автошляхів, зауважують у профільному міністерстві. Експеримент цей триватиме 2 роки.
Владислав Криклій5 канал

Уряд скасував обов'язковий дозвіл ДАБі для початку будівництва доріг. Про це повідомив на своїй сторінці Фейсбук міністр інфраструктури України

За його словами, скасування дозволів на початок робіт з капітального будівництва пришвидшить відновлення автошляхів України.

«Сьогодні уряд запровадив експеримент, який дозволить витрачати час на роботи, а не на папери. Дерегуляція робіт з капітального ремонту доріг пришвидшить відновлення автошляхів України. Підрядник зможе приступити до виконання робіт без дозволу ДАБі (державної архітектурно-будівельної інспекції), залучивши до будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг на конкурсних засадах незалежного інженера-консультанта у сфері дорожнього будівництва. Роботи страхуватимуться на період їх виконання та гарантійного строку якості, натомість процедури максимально скоротяться. У результаті реалізації експерименту буде зекономлено до 4 місяців часу. У світовій практиці економія внаслідок залучення інженера-консультанта становить до 15% від вартості будівництва», – заявив Криклій.

Реалізовуватися цей експеримент буде до 1 січня 2022 року, зауважив очільник профільного міністерства.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури проводить аудит ремонту всіх доріг в Україні.

А днями прем’єр-міністр Олексій Гончарук презентував «Дорожню стратегію-2020».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: