Відновити втрачені водійські права відтепер можна онлайн

Читать на русском
Замовлення на заміну водійського посвідчення можна буде подати онлайн. А за деякий час варто лише зайти до сервісного центру та забрати готовий документ.
Посвідчення водія5 канал

МВС та Державна міграційна служба презентували ще одну новацію е-сервісу. Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

Онлайн-замовлення заміни посвідчення водія відтепер можна зробити через електронний кабінет водія. Вхід до нього – за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), який дуже зручно отримати на чип своєї ID-картки, а також через Bank-id та Mobile-id.

Після оформлення онлайн-замовлення на заміну водійського посвідчення варто буде лише зайти до сервісного центру та забрати готовий документ через деякий термін.

«Незабаром ми плануємо розширювати функціонал, так само працювати зі свідоцтвами про реєстрацію ТЗ і ще більше надавати електронних адміністративних послуг», - наголосив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

У планах уряду – в найближчі три роки зробити, аби будь-які адміністративні послуги громадяни могли отримати онлайн.

За допомогою онлайн-сервісу українці вже можуть замовити:

  • обмін посвідчення водія в разі заміни персональних даних;

  • отримання посвідчення водія замість втраченого, викраденого або зіпсованого;

  • заміну посвідчення водія, виданого особі вперше, після закінчення строку його дії (за умови вчинення особою протягом двох років від дня видачі посвідчення водія не більше 2 адміністративних порушень ПДР).

Також, кілька років уже доступний онлайн-сервіс МВС із замовлення довідки про відсутність судимості та сервіс пошуку втрачених паспортів.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков обіцяв забезпечити швидку комунікацію громадян із поліцією за допомогою смартфону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: