На чолі МВС Арсен Аваков уже роздав 30 обіцянок – «Слово і Діло»

Читать на русском

Проект «Слово і Діло» зафіксував 30 обіцянок міністра внутрішніх справ Арсена Авакова за час його роботи на нинішній посаді.

Дві третини обіцянок – 21 – поки що мають статус «у процесі», тобто в наслідку можуть виявитися як виконаними, так і проваленими. 4 обіцянки мають статус «виконано», а ще 4 – «не виконано».

Зокрема, Аваков виконав свою обіцянку про створення Національної Гвардії України. Також нинішній міністр МВС дотримався обіцянки щодо затримання злочинця, який скоїв убивство під час масової акції за єдність України в Донецьку 13 березня 2014 року. Водночас обіцянку вирішити кризу в трьох східних областях протягом 48 годин йому виконати не вдалося.

Зазначимо, що одна з даних Аваковим обіцянок має особливий статус і переміщена до архіву у зв'язку з неможливістю її виконання. Так, наприкінці лютого 2014 року голова МВС запевнив, що активіст «Правого сектора» Олександр Музичко, відомий як Сашко Білий, який свого часу прийшов на сесію Рівненської облради з автоматом Калашникова і вимагав люстрації, буде покараний. Через місяць Музичко загинув під час затримання співробітниками спецпідрозділу МВС «Сокіл», відповідно Арсен Аваков вже не зможе виконати дану обіцянку.

Читайте також: Професіоналізм і дилетантство Арсена Авакова

Серед решти заяв чиновника звертають на себе увагу обіцянки про зміну більше 30% особового складу харківської міліції, про стабілізацію ситуації з проявами сепаратизму на сході України, а ще Аваков пообіцяв у найкоротші терміни провести кадрову «перебудову» в МВС.

Разом з тим, головний міліціонер країни пообіцяв піти у відставку після того, як зробить «те, що повинен». Також він заявив, що екс-президент України Віктор Янукович буде обов'язково затриманий.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 43 обіцянки Арсена Авакова, які він дав як на посаді голови МВС, так і бувши народним депутатом. Які ще обіцянки давав Арсен Аваков, можна прочитати на нашому сайті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: