Податкова створила сервіс із автоматичного заповнення декларацій

Читать на русском
Державна фіскальна служба запровадила новий сервіс в Електронному кабінеті платника з автоматичного заповнення декларацій.

Державна фіскальна служба запровадила новий сервіс в Електронному кабінеті платника з автоматичного заповнення декларацій.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ДФС.

Скільки в грудні заробив голова ДФС і його заступникиНайбільше заробив заступник голови Фіскальної служби Сергій Білан – майже 244 тисячі гривень.

Як відзначили в ДФС, сервіс передбачає часткове автоматичне заповнення декларації про майновий стан і доходи на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, що містяться в Державному реєстрі фізичних осіб, і відомостей про об'єкти нерухомого або рухомого майна.

Скористатися сервісом можуть фізичні особи, які зобов'язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, особи, які мають право подати декларацію з метою отримання податкової знижки, та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність. Щоб подати декларацію в електронному вигляді з використанням сервісу автоматичного часткового заповнення, необхідно мати особистий електронний цифровий підпис.

«Слід зазначити, що інформація з Державного реєстру фізичних осіб, на підставі якої автоматично заповнюється декларація, може бути не повною, оскільки в Державному реєстрі не відображаються відомості щодо доходів, отриманих від фізичних осіб, та іноземних доходів. Тому при заповненні декларації будь-яке значення можна відкоригувати в ручному режимі», – додали в ДФС.

Як стало відомо раніше, Людмила Денісова оскаржить результати перевірки НАЗК її декларації.

Також нагадаємо, в ДФС відзвітували про надходження до бюджету за 2018 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: