Активісту Приходьку в окупованому Криму продовжили арешт

Читать на русском
Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя продовжив українському активісту Олегу Приходьку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці.

Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя продовжив українському активісту Олегу Приходьку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

«Київський районний суд» Сімферополя 6 грудня 2019 року продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою українському активісту Олегу Приходьку на 2 місяці, до 10 лютого 2020 року», - сказано в повідомленні.

Повідомляється, що рішення про продовження арешту винесла «суддя» Олена Холодна. Судове засідання проходило в закритому режимі. Також на засідання прийшли дружина і дочка Проходька, але їх не пустили в зал суду.

Також уточнюється, що за інформацією адвоката Назіма Шеіхмамбетова, Олег Приходько повністю заперечує свою провину і заявляє, що справа проти нього сфабрикована через його проукраїнську позицію.

Нагадаємо, Олега Приходька затримали співробітники ФСБ 9 жовтня 2019 року. Вони прийшли до нього додому в селі Оріхове Сакського району і заявили, що будуть проводити огляд гаражів.

Про затримання проукраїнського активіста повідомили 10 жовтня. Прокуратура Автономної Республіки Крим почала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі) через арешт в Криму проукраїнського активіста.

Також нагадаємо, що підконтрольний Росії Верховний суд Криму 31 жовтня залишив активіста під вартою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: