Кримського активіста Приходька внесли до списку екстремістів у РФ

Читать на русском
Українського активіста Олега Приходька, заарештованого в Криму, Російська служба з фінансового моніторингу внесла в список осіб, причетних до екстремістської чи терористичної діяльності.

Українського активіста Олега Приходька, заарештованого в Криму, Російська служба з фінансового моніторингу внесла до списку осіб, причетних до екстремістської чи терористичної діяльності.

Про це повідомляє «Крым. Реалії».

За словами керівника «Кримської правозахисної групи» Ольги Скрипник, включення в такий список відбувається після того, як набув чинності вирок про визнання людини винною у терористичній або екстремістській діяльності. Також внесення до списку можливо після процесуального рішення про визнання особи підозрюваним чи терористичної екстремістської статті.

«Таким чином порушується презумпція невинуватості, оскільки навіть в рамках російської правової системи вина людини не доведена, але він вже публічно, на сайті Росфінмоніторингу вказаний як екстреміст або терорист, а його права вже обмежені. А у випадку з Кримом, багатьох громадян України переслідують по екстремістським і терористичним статтями КК Росії незаконно, з політичних мотивів», - повідомила Скрипник.

Як зазначила дружина українського політв'язня Любов Приходько, йому заблокували картку для отримання пенсії. За словами Скрипник, для отримання пенсії необхідно оформити довіреність, а для цього необхідно отримати дозвіл слідчого на прихід нотаріуса в СІЗО.

Нагадаємо, Олег Приходько був затриманий 10 жовтня в Криму за підозрою в підготовці теракту на півострові аннексированном. Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці, до 10 грудня. У його гаражі знайшли вибухівку. У суді він заявив, що йому підкинули співробітники ФСБ.

Також за словами адвоката, у Криму під час утримання Приходько в СІЗО порушуються його права.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: