Денісова вимагає допустити священника до кримського активіста Приходька

Читать на русском
Приходько подав два клопотання до адміністрації пенітенціарної установи щодо допуску до нього священника.

Уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова вимагає відновлення прав заарештованого в анексованому Криму активіста Олега Приходька, до якого не пускають священника.

Про це вона повідомила у Facebook.

Також вона зазначила, що Приходько подав два клопотання до адміністрації пенітенціарної установи щодо допуску до нього священника.

«Нашим громадянином подано два клопотання до адміністрації пенітенціарної установи щодо допуску до нього священника, але відповіді так і не отримано», - написала вона.

Вона наголосила, що це порушує права ув'язненого на можливість доступу до кваліфікованих представників будь-якої конфесії, яке закріплено у Мінімальних стандартних правил поводження з ув'язненими, схвалених радою ООН.

«Звертаюся до Уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової невідкладно вжити заходів для відновлення прав Олега Приходька», - додала вона.

Нагадаємо, український активіст Олег Приходько був затриманий 10 жовтня 2019 року в Криму за підозрою в підготовці теракту на аннексированном півострові. У його гаражі правоохоронці знайшли вибухівку. В «суді» він заявив, що йому підкинули співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ).

28 жовтня Федеральна служба безпеки Російської Федерації пред'явила звинувачення жителю Криму Олегу Приходько в підготовці терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: