Рада попередньо підтримала законопроект про зменшення кількості депутатів

Читать на русском
Верховна рада у вівторок, 4 лютого, попередньо схвалила законопроект щодо зменшення кількості народних депутатів.

Верховна рада у вівторок, 4 лютого, попередньо схвалила законопроект щодо зменшення кількості народних депутатів.

За відповідний проект постанови проголосували 236 нардепів.

Законопроект №1017 «Про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної ради України та закріплення пропорційної виборчої системи)» зокрема передбачає, що кількість парламентаріїв має скоротись із 450 до 300. Верховна рада направила цей документ до Конституційного Суду 3 вересня. Рішення ж щодо визнання його конституційним Велика палата КСУ ухвалила під час засідання 16 грудня, а вже 13 січня Комітет ВР з питань правової політики рекомендував парламенту попередньо схвалити цей проєкт закону.

Нагадаємо, законопроект №1017 про зменшення конституційного складу парламенту і закріпленні пропорційної виборчої системи був внесений президентом Володимиром Зеленським у парламент 29 серпня. Законопроектом пропонується скоротити число нардепів до 300 осіб.

У вересні комітет рекомендував парламенту включити до порядку денного сесії президентський законопроект про зменшення конституційного складу Ради і закріплення пропорційної виборчої системи.

Раніше ми писали про що йшлося на Погоджувальній раді, докладніше - в матеріалі «Слово і Діло».

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» підбило підсумки другої сесії парламенту. Ми порахували, скільки обіцянок виконали народні депутати і партії, а також з'ясували, хто з нардепів був найактивнішим протягом сесії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: