Новосад пояснила свої слова про зарплату посадовців

Читать на русском

Новосад на своїй сторінці в Facebook написала, що невдало висловилася з приводу зарплати в 36 тисяч гривень.

Міністр освіти і науки Ганна Новосад пояснила, що невдало висловилася з приводу зарплати в 36 тисяч гривень, якої, за її словами, недостатньо для утримання дитини.

«Мене не влаштовує зарплата вихователя в 4 тисячі гривень, вчителя з 30-річним стажем в 8 тисяч, або робота вчених на 0,75 ставки. Я усвідомлюю, що змін в системі освіти і науки не буде до тих пір, поки ми не почнемо нормально платити професійним людям», - написала вона у Facebook.

При цьому Новосад зазначила, що підтримує позицію Кабінету міністрів щодо того, що зарплата чиновників повинна відповідати їх конкретним результатам роботи.

Нагадаємо, навколо зарплат українських міністрів кілька тижнів не вщухають різні скандали. Спочатку резонанс в суспільстві спричинили суми, які члени Кабінету міністрів отримали в грудні, тепер обговорюють заяву Ганни Новосад. Міністр освіти і науки сказала, що її зарплати в 36 тисяч гривень не вистачить на те, щоб у майбутньому утримувати дитину.

«Слово і Діло» пропонує подивитися, як міністр виконує свої обіцянки. За час роботи в Кабінеті міністрів Новосад дала 63 обіцянки, виконала – три (5%) і дві провалила.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: