ВР попередньо схвалила скорочення кількості нардепів: хто як голосував

Читать на русском

Верховна рада попередньо схвалила скорочення конституційного складу парламенту з 450 до 300 народних депутатів. Оскільки це зміни до Конституції України, наступне голосування відбудеться не раніше четвертої сесії, тоді документ повинні підтримати щонайменше 300 нардепів. «Слово і Діло» подивилося, як сьогодні розподілилися голоси в залі.

Відповідний проєкт постанови підтримали 236 народних депутатів, 40 виступили «проти», 86 – утрималися, 31 – не голосував.

Фракція «Слуга народу» не змогла одноосібно забезпечити ухвалення рішення: «за» – 197 депутатів, «проти» – 3, утрималися – 17, не голосували – 14, відсутні – 16. «Опозиційна платформа» дала 35 голосів «за», 5 – не голосували, 4 – були відсутні. Ще чотири голоси дали позафракційні депутати, 6 – «проти», 11 – утрималися, один – був відсутній.

Решта фракцій і групи попередньо не схвалили скорочення кількості парламентаріїв. У «Європейської солідарності» 21 депутат виступив «проти», двоє – не голосували, 4 – були відсутні. У «Батьківщині» 16 нардепів утрималися, один – «проти», 4 – не голосували, 3 – були відсутні.

У групі «За майбутнє» 9 осіб проголосували «проти», 9 – утрималися, 3 – не голосували і один був відсутній. У фракції «Голос» 18 з 20 депутатів утрималися, двоє – не голосували. У групі «Довіра» 15 з 17 нардепів утрималися.

Нагадаємо, раніше політологи розповіли «Слово і Діло», чи варто скорочувати кількість депутатів у Верховній раді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: