«Укрнафта» заявила про перемогу в суді за позовом проти Росії

Читать на русском
Верховний суд Швейцарії відмовив Росії у скасуванні арбітражного рішення за позовом компанії «Укрнафта» про стягнення понад 44 млн дол як компенсацію за втрачені в анексованому Криму інвестиції.

Верховний суд Швейцарії відмовив Росії у скасуванні арбітражного рішення за позовом компанії «Укрнафта» про стягнення понад $44 млн як компенсацію за втрачені в анексованому Криму інвестиції.

Про це в середу, 18 грудня, повідомили в пресслужбі компанії.

«Арбітражне рішення про відшкодування за експропріацію інвестицій в Криму залишається чинним - Верховний суд Швейцарії вдруге відмовив РФ. Рішенням від 12 грудня 2019 року Верховний суд Швейцарії залишив без задоволення заяву Російської Федерації про скасування міжнародного арбітражного рішення на користь «Укрнафти», - йдеться в повідомленні.

У компанії уточнили, що, крім $ 44,4 млн в рамках позову, суд також зобов'язав Росію виплатити понад $ 150 тис. судових витрат. Відзначається, що це рішення суду носить остаточний характер.

Як повідомлялося, 12 квітня арбітраж стягнув з Росії на користь «Укрнафти» 44,4 млн доларів компенсації за захоплення майна в Криму. Згідно з рішенням суду, у 2014 році окупанти захопили адміністративні приміщення та 16 автозаправних станцій компанії. Крім того, російська сторона відшкодує 3,5 млн доларів арбітражних витрат. Також суд постановив, що на суму компенсації «Укрнафті» нараховуються відсотки з 22 квітня 2014 року, сума яких на сьогодні складає понад 5,5 млн доларів.

Після цього Російська Федерація оскаржила у Верховному суді Швейцарії арбітражні рішення про компенсації «Укрнафті» 44 млн доларів за «націоналізовані» заправки в анексованому Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: